Już w latach szkolnych, mieszkając w rodzinnej Trzciance interesowała się prozdrowotnym trybem życia oraz idącym za tym odpowiednim odżywianiem. Obraz czynnie uprawiającej lekkoatletykę oraz odpowiednio odżywiającej się licealistki, w życiu dorosłym przekształcił się w ambitną dietetyczkę, dostrzegającą problemy chorób cywilizacyjnych związanych z nieodpowiednim odżywianiem się społeczeństwa.
Uzyskany tytuł magistra biotechnologii nie był dla niej wystarczający, w związku z czym na przestrzeni ostatnich lat w ramach poszerzania swojej wiedzy ukończyła szereg szkół podyplomowych, zarówno z zakresu dietetyki i żywienia człowieka, jak i z dziedzin okołomedycznych.
Studia, jakie ukończyła na Uniwersytecie Szczecińskim zaowocowały trwałą zmianą miejsca zamieszkania, gdzie w chwili obecnej jako szczęśliwa mama małego Jasia, co rusz zaskakuje swoją rodzinę gotowanymi hobbystycznie posiłkami z rodzaju zdrowo-wyszukanych :-).
Wykształcenie:
- Uniwersytet Szczeciński – Studia Magisterskie: Biotechnologia
- Centrum Kształcenia Kadr – Specjalista ds Dietetyki
- Wyższa Szkoła Zdrowia, Urody i Edukacji w Poznaniu – Studia podypolomowe: Dietetyka
- Uniwersytet Szczeciński – Studia podyplomowe: Przygotowujące do wykonywania zawodu nauczyciela przedmiotów zawodowych
- Uniwersytet Szczeciński – Studia podyplomowe: Zarządzanie jakością, uzyskany tytuł Pełnomocnika i Audytora ds kontroli jakości ISO 9001
- Pomorski Uniwersytet Medyczny – Studia podyplomowe: Zdrowie publiczne – marketing i zadządzanie w służbie zdrowia
Doświadczenie zawodowe:
- 12-letnie doświadczenie w pracy na stanowisku dietetyka i specjalisty ds żywienia człowieka
- Wykładowca przedmiotów związanych z Dietetyką oraz Żywieniem Człowieka na kierunku Psychodietetyka, Wyższej Szkoły Bankowej w Szczecinie
Dyplomy oraz certyfikaty:










